TERVETULOA Nordic Shaving verkkokauppaan!                    ILMAISET TOIMITUKSET yli 70€:n tilauksille Suomessa!                     

Valuutta: EUR

Parrankasvatusprojekti

Tarina 47-vuotiaan miehen elämänsä ensimmäisen parran kasvattamisesta. Hän kertoo miltä se tuntui ja näytti ja miten hän hoiti partaa ja ihoa sekä mitä aineita ja välineitä hän käytti.

1. viikko

Leuasta puskee ulos kauttaaltaan tavallista sänkeä. Naamaa ei kutita eikä iho hilseile eli se ei ole vaatinut mitään hoitotoimenpiteitä. 

Karvan pituus viikon jälkeen 2-4 mm. Ennen tämä pituus olisi kohdannut jo partaterän, joten tästä se kasvatus oikeastaan vasta alkaa!

2. viikko

Tällä viikolla olen ottanut käyttöön ensimmäisiä parranhoitotuotteita: 

Levittelin karvan alle muutamana päivänä partabalsamia ja parina päivänä ihan vertailun vuoksi en mitään. Ilman hoitavaa ainetta iho tuntuu selkeästi kuivemmalta, joten jatkan woin levittelyä.

Karvan pituus on parhaimmillaan jo 5-7 mm ja huuleen osuessaan se aiheuttaa sokerimunkin syömisestä tutun lipomisreaktion. Lääkkeeksi tähän otin käyttöön viiksisakset, joilla vähän lyhentelin suuhun yltäviä karvoja.

3. viikko

Viiksikarvat alkavat jo häiritä näkökentässä ja syöminen on hiukan hankaloitunut, kun suun ympärystä pitää pyyhkiä vähän väliä ruokailun aikana. Muutama muusta joukosta erillään kasvanut karva kohtasi terän kaulalla sekä poskilla. Karva alkaa olla jo sellaisessa pituudessa, että ensimmäinen parranmuotoilu alkaa tulla kohta ajankohtaiseksi.

Olen käyttänyt päivittäin partabalsamia, mutta vaihdoin merkiksi Saponificio Varesinon. Sen tuoksu on SV:n parranajosaippuoiden kaltainen eli melkoisen miellyttävä ja rouvakin tykkäsi. Sen lisäksi aloin käyttämään hieman viiksivahaa, jotta saisin paremmin oiottua ja siistittyä kaikkiin ilmansuuntiin hapsuttavaa partaani. Olen harjaillut partaa Capt. Fawcettin pienemmällä partaharjalla ennen balsamin ja vahan levittämistä sekä sen jälkeen saaden aineet siten leviämään tasaisesti kaikkialle.

4. viikko

Ensimmäinen parranmuotoilu parturissa; Viiksiä lyhennettiin kamman ja trimmerin avulla niin etteivät enää pilkota näkökentässä. Lisäksi kaulan karvojen epätasaista rajaa siistittiin siten, että leuka ylös nostettaessa parran alareuna kaartuu nenää kohti mutta pää suoristettuna raja näyttääkin suoralta. Magic!

Aloitin partaöljyn päivittäisen käytön ja tehtävään valikoitui Hey Joen Sweet Chufa, joka tuntuikin oikein sopivan vahvuiselta tuoksulta. Tämän lisäksi käytin viiksivahaa oikomaan villeinä sojottavia karvoja muiden mukaan samaan ilmansuuntaan. Hankin myös pienen taskussa kuljetettavan partaharjan, joka varmistaa kaupungilla liikkuessani leukapöheikön siisteyden.

5. viikko

Karvan kasvunopeus ja -suunnat tuntuivat olevan eri puolilla naamaa kovin erilaisia, joten lyhensin parran trimmerillä kauttaaltaan viiteen milliin. Nyt tuli siistiä! Tähän vielä pituutta lisää niin alkaa näyttää taas parralta.

6. viikko

Trimmausoperaatiosta tuli vähän takapakkia karvan pituuten joten viikko oli etupäässä parran kasvatusta ja hoitoa Hey Joen partaöljyllä. Alkoi tehdä jo mieli kokeilla muitakin merkkejä ja tuoksuja. Hommasinkin jo valmiiksi hyvän tuoksuiset Partawan Yötön yö öljyn ja partabalsamin. Ne eivät tosin ole vielä päätyneet yhtä kerrosta alemmaksi parranhoitopisteelleni, joten kokeilu alkanee ensi viikolla.

7.& 8. viikko

Keuhkokuume sai hetkellisesti ajatukset johonkin muualle kuin parrankasvatukseen. Siitä selvittyäni kävin parturissa, joka siisti vähän partaanikin taas ihmismäisemmän näköiseksi. 

9. & 10. viikko

Partawan partaöljy sekä partabalsami otettu päivittäiseen käyttöön. Tuntuu ja tuoksuu hyvälle.

Kovassa käytössä on myös Fawcettin partaharja, jota käytä aineita levitettäessä sekä Mr Bear Familyn pieni partaharja, joka kulkee aina mukana. Sillä on mukava oikaista karvoja pitkin päivää ja varmistella ettei ruokailuista jää partaan mitään sattumia.

Pitäisi alkaa varailemaan aikaa parranmuotoiluun, kun omasta trimmeristä ei löydy sopivan kokoista tallaa karvojen pituuden säätämiseen.

4kk myöhemmin

Luovuin poskikarvoista, joista ei hyvällä tahdollakaan saanut parran näköistä. Lopputuloksena jäi suuta ympäröimään karvamatto, jonka hoitaminen on suhteellisen kivutonta. Partaöljyä ja balsamia aina pesun jälkeen ja harjalla karvat ojennukseen alla olevien ennen ja jälkeen kuvien mukaisesti. Erityisen ihastunut olen nykyään Dapper Danin partabalsamiin. Suosittelen!

Lahjakortti